Forgiveness

*disclaimer

You might had read this post a long time ago from email, bulletin or even forum. but I just want to share it again with you all…

taken from this site. (short of an archive of “soul toucher” story, mostly written in bahasa)

Forgiveness

A story tells that two friends were walking through the desert. In a specific point of the journey, they had an argument, and one friend slapped the other one in the face.
The one, who got slapped, was hurt, but without anything to say, he wrote in the sand: “TODAY, MY BEST FRIEND SLAPPED ME IN THE FACE”.

They kept on walking, until they found an oasis, where they decided to take a bath. The one who got slapped and hurt started drowning, and the other friend saved him. When he recovered from the fright, he wrote on a stone: “TODAY MY BEST FRIEND SAVED MY LIFE”.

The friend who saved and slapped his best friend, asked him, “Why, after I hurt you, you wrote in the sand, and now you write on a stone?”

The other friend, smiling, replied: “When a friend hurts us, we should write it down in the sand, where the winds of forgiveness get in charge of erasing it away, and when something great happens, we should engrave it in the stone of the memory of the heart, where no wind can erase it”.

woelank says:

How if someone we loved hurt us? where should we wrote?

in a tumbstone and burried it deep under ground so an archeolog could find it thousand years later and presume that we’re sort of king or someone important…

8 Responses to “Forgiveness”

  1. Okta Sihotang Says:

    i`ll forgive you…
    caooooo😉

  2. eve Says:

    Heum… trust me. Love hurts!
    You just never been there, i guess.

  3. cK Says:

    kalo di film love story, love means never having to say you’re sorry…

  4. tere Says:

    daleeemm bangeet.. gak nyangka, tapi emang bener sih.. krn gue rasa, gue orang yg akan menulis kesalahan orang yang gue cintai di pasir daripada di batu, karna gue gak suka punya perasaan sakit lama2.. bisa makan ati.. lebih baik dilupakan.. life must go on..!kita kan bisa belajar dr kesalahan dan ngasih kesempatan lagi.
    dan bener kata NOKLIA, kalo kita tulus mencintai orang kita bisa memaafkan dengan tulus. Tapi kalo kita udah berani mencintai berarti kita juga udah berani disakiti.. krn love STILL hurts..gak akan bisa dilupakan gitu aja..

  5. Yoh Says:

    Yg bener itu “Love is Pain”, bukannya “Love Hurts”.

    Manusia adalah mahkluk, yg kalo dipikir-pikir, bener2 ga masuk akal!

    Pernah liat org yg mencari2 kesakitan demi adrenaline rush? (contoh: Sadomasochism) Baik secara sadar/ga sadar, kita semua mencari2 kesakitan didunia ini, karena kita semua enjoy punishment!

    Bagi yg ga sadar, nih gw kasih contoh tergampang:

    HAMPIR semua org (if not, all) mencari pasangan hidupnya, biarpun mereka tau nanti mereka bakal disakitin (dibohongin,dihianatin,dsb), and yet, mereka masih terus menjalani itu hubungan! Tetep saja kita maafkan kesalahannya(biarpun blom tentu melupakan) dan tetap mencintainya, karena manusia adalah “sucker for punishment” alias, makhluk yg suka disakitin baik secara langsung/ga langsung!

    ANYWAY, balik ke topik yg si Blogger tulis yaitu: “How if someone we loved hurt us? where should we wrote? in a tumbstone and burried it deep under ground so an archeolog could find it thousand years later and presume that we’re sort of king or someone important…”

    Jawabannya adalah, bersyukurlah kalo ud bisa merasai manisnya cinta dan jg pahitnya. Ga usa sampe extrim begitu sampe2 tulis di tombstone, kaya kurang kerjaan aje?😄

    Cinta adalah satu hal yg bisa bikin dunia ini berputar, tanpa itu, ga mungkin deh ada motivasi hidup!

    Sorry ya beb, but now that I love you so much… =-x
    -Yoh

  6. woelank Says:

    @okta
    thx bro…

    @all
    for me love means “everything”.
    hurts, pains, sadness, happiness, curiosity, jealous, white lie, honesty, forgiveness, and so on, etc, bla bla bla….
    You could feel anything you want or unexpected.

    @Yoh
    the tumbstone thing were only a metaphore bro, I wouldn’t ever ever try to wrote my love story on a tumbstone surface. [but I don’t know about my “underlings”]😀

  7. Silly Says:

    Welehhh, menye2… hehehe… tapi beneran dech, cinta itu memang kadang menyakitkan… tapi kadang juga begitu membuat kita berbunga2… tapi justru itulah yang indah dalm hidup.. karena bisa membuat kita menjadi “kaya” dalam segala hal… kaya hati, kaya sabar, kaya cinta.,kaya benci, kaya rasa cemburu… pokoknya kaya banget…

    So… nikmatin aja kalo kata gue mah… sama seperti yoh bilang… soetimes gue menikmati kok everypain yg timbul dari rasa cinta itu… tapi kita gak boleh lantas benci ama orang yg udah nyakitin kita… Mungkin aja loh kita justru dibentuk dari masalah2 kita dengan doi…

    Well, at least That’s what I learn from my life…

    Sayang abnget kalo kita udah capek2 mengalami penderitaan, kesakitan, kesulitan, tapi kita tidak bisa menemukan nilai positif dari setiap “luka” yang kita alami…

    That’s the essence of life… Learning positif things from the school of life…😀

  8. woelank Says:

    @Silly
    “Learning positif things from the school of life”
    duh Sil..
    gw kayanya jadi mahasiswa abadi nih di Sekolah Tinggi Ilmu Kehidupan, kurikulumnya berubah mulu, bisa2 pas gw mokad baru lulus….


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: